alex5rovski

Novinarstvo u doba društvenih mreža

Svi mi koji nismo imali Tamagotchija

Pre 15 godina, dok sam išla u osnovnu školu, pojavio se Kobajagi. Čarobna igračkica jajastog oblika koja je bila digitalni kućni ljubimac. Imala je displej, koji me je u to vreme podsećao na digitron, i tri dugmenceta.

Слика

Nisam imala tu igračkicu, imala su je samo bogatija deca iz razreda, ali i danas od reči do reči znam pesmicu sa reklame.

Kobajagi živo biće, ti mu daješ hranu, piće,
kad je umoran na spavanje ga staviš, kobajagi.
Kobajagi se razboli, a ga lečiš on te moli.
Kobajagi umre ako ga zapostavljaš,
nemoj dugo samog da ga ostavljaš.

Kasnije sam saznala da se to zapravo zove Tamagotchi i čak sam imala neku razdrndanu igračkicu, ali nije dugo potrajala. Kvalitet.
Moja tiha patnja i potraga za Tamagotchijem se nastavila.

Слика

Sate i dane sam provela na Google Play. Bezuspešno sam skidala razne aplikacije koje su imale naznake da bi mogle da zamene toliko željenog Tamagochtija. Bila sam na ivici očaja uverena da nikada neću imati svog Kobajagi ljubimca. A onda, jednog dana, kada su sve moje nade gotovo zamrle i kada sam počela da verujem da je Tamagochti zauvek izgubljen za mene, kao grom iz vedra neba došao je Stef i upoznao me sa Pouom.

Bila je to ljubav na prvi pogled! Sada smo zajedno, evo već 15. nivo.

Ne igram apsolutno nikakve igrice, te aplikacije takve vrste ne “gajim” na svom telefonu. Ali Pou mi je poslednjih 10 dana apsolutno omiljena aplikacija.
Isto kao i ranije postoji opcija hranjenja, kupanja, igranja i spavanja, s tim što se vodilo računa o mnogo detalja. Svaka akcija nosi određeni broj koina sa kojima se kupuje ne samo raznovrsna hrana za Poua već i odeća kojom se on potpuno personalizuje. U kuhinji su na raspolaganju slatkiši, voće, fast food, sushi i pića. Pored svakog stoji koliko procenata hrane će uneti i koliko koina košta. Na početku nisu “otvorene” sve vrste voća npr, već se one otvaraju nakon prelaska na određeni nivo, a kada vaš Pou proba svaku voćku dobijete bonus koine. Ukoliko pregladni Pou će početi da se trese i obavestiće vas da treba da ga nahranite.

Слика
Pou izgleda kao krompir, ali u Closetu možete da promenite boju njegovog tela u neku od 15 ponuđenih, boju očiju, da mu dodate naočare, brkove, karmin, kikice, šešir ili celo odelo. Tu ima svačega počev od majica, preko kaputića, do haljina na tufnice i odela sa leptir mašnama i maramicom u džepu sakoa. Svom Pouu možete da kupite i kostim pande, zeca, miša, žabe, mačke, psa, pčele ili krave i to u boji koju vi želite.
Sve ovo se uglavnom “plaća” virtuelnim koinima, a najviše njih možete odovojiti u Game Room, gde vam je na raspolaganju deset igrica, od kojih neke možete da igrate sa prijateljem koji takođe ima Poua.
Kada je umoran ugasite mu lampu i Pou spava.
Skroz sipmatična aplikacija da dva, tri puta dnevno na makar nekoliko minuta skrenete misli i opustite se.

Ostavite komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 20. January 2013. by in Entertainment and tagged , , .
Aleksandra Petrovski blog

Digitalni mediji, društvene mreže, lični i poslovni razvoj glavne su teme ovog bloga, uz poneku motivišuću priču.

Југославин блог

Учење кроз авантуру

MilosBlog.com :: web tehnologije i komunikacija

Novinarstvo u doba društvenih mreža

Piskaralo.com

Novinarstvo u doba društvenih mreža

ForTheWin

Novinarstvo u doba društvenih mreža

Dragan Varagić Blog

Novinarstvo u doba društvenih mreža

Istok Pavlović

Novinarstvo u doba društvenih mreža

Ivan Ćosić

Novinarstvo u doba društvenih mreža

%d bloggers like this: